Telefon: +381 69 2717 777 Radno vreme: Pon - Pet: 11:00 - 19:00, Vikendom: 11:00 - 17:00 Adresa: Vrtlarska 7b, 11 080, Zemun
Konzervativna stomatologija

Konzervativna stomatologija

Dežurni stomatolog NeoSmile Dr Ljiljana Tomašević. Bol u zubima i ustima najčešće nastaje od kvara zuba, nicanja umnjaka, parodontalnih džepova ili od povreda zuba . Dežurni Stomatolog Neosmile dr Ljiljana Tomašević je tu za vas 24/7 .


Konzervativna stomatologija je deo stomatologije koji se bavi oboljenjima zuba u užem smislu i njihovim saniranjem. Deli se na restaurativnu stomatologiju i endodonciju. Lepi, pravilno raspoređeni i beli zubi su ukras svakog lica. Karijes je glavni uzrok propadanja zuba. Bakterije i ostaci hrane formiraju plak koji nagriza gleđ i dovodi do propadanja zuba. Dobra higijena je osnov dobrog zdravlja zuba, ali veliki uticaj imaju i genetika, raspored zuba, hormonalni status i opšte zdravlje. Redovna higijena i odlazak na rutinske kontrole kod stomatologa je najbolja prevencija.


Lečenje karijesa


Karijes je najrasprostranjenije oboljenje zuba današnjice. Dovodi do destrukcije zubnog tkiva i praćeno je bolnim stanjem. Sanacija se obavlja u lokalnoj anesteziji i koriste se najkvalitetniji materijali koji zadovoljavaju čvrstinu, otpornost i visokoestetske zahteve. Bele plombe su standard koji je odavno prihvacen. Kompozitni ispuni – plombe uz pravilnu oralnu higijenu mogu dugo da traju.


Lečenje kanala korena


Najurgentnije bolno stanje u stomatologiji je upala ili infekcija zubne pulpe tj. zivca. Savremen način lečenja podrazumeva mašinsku obradu kanala, dobru medikaciju, određivanje tačne dužine korena, i punjenje kanala što dovodi do izlečenja korena i spasavanja zuba.